• Novinky

            • Exkurzia v bezobalovom obchode

            • 12. 03. 2024 absolvovali žiaci III. ročníka exkurziu v bezobalovom obchode Finom vo Vranove nad Topľou. Pod pedagogickým vedením Mgr. Dominika Kahanovského a Mgr. Lenky Čižmarikovej žiaci prepojili teóriu s praxou.

              Vo Finom spájajú výber poctivých potravín bez zbytočných konzervantov a látok, ktoré v predošlých dekádach ešte neexistovali. Myšlienkou bezobalového obchodu je zníženie množstva odpadu, ktorý tvoríme aj nákupom balených potravín. Zero waste je cesta postupných krokov, ktoré zvládne praktizovať každý, kto má vôľu a chuť niečo naozaj zmeniť. Chuť redukovať to obrovské množstvo jednorazových obalov, ktoré skončí po použití v odpade, motivuje stále viac ľudí k nákupu bezobalovo.

              A čo nájdete vo Finom? Netradičné obilniny, bezlepkové potraviny, ovocie sušené mrazom, koreniny aj prírodné doplnky stravy. Bez obalu dostať už takmer všetko, vrátane drogérie a kozmetiky bez chémie.

              Cieľom exkurzie bolo viesť žiakov k zodpovednému nakupovaniu a znižovaniu odpadu na našej planéte.

              Ďakujeme majiteľom bezobalového obchodu Finom za možnosť absolvovať exkurziu.

              Ing. Martina Sirníková

            • Mladý účtovník 2024 – školské kolo

            • Školského kola olympiády Mladý účtovník 2024 sa 06. 03. 2024 zúčastnilo 5 žiačok štvrtého ročníka. Svoje vedomosti z oblasti účtovníctva si zmerali Katarína Gombitová, Júlia Haňová, Viktória Kleinová, Miriam Magurová a Monika Marcinová zo IV. B triedy.

              Žiačky riešili súvislý príklad za jedno účtovné obdobie v účtovnej jednotke v podvojnom účtovníctve.

              Do 1. celoštátneho online kola postupujú:

              Katarína Gombitová, Júlia Haňová a Monika Marcinová.

              Všetkým zúčastneným ďakujem za účasť v školskom kole a postupujúcim prajem veľa šťastia v 1. celoštátnom online kole, ktoré sa uskutoční 19. 03. 2024.

              Ing. Lenka Haritunová

            • Darujte 2% z dane

            • Vážení rodičia a priatelia školy,

              pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

              Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

              Finančné prostriedky budú použité na:

              - skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole,

              - skvalitnenie vybavenia školy.

              Ak sa rozhodnete darovať nám 2 % zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to:https://oavranov.edupage.org/percenta2/

              Ď A K U J E M E !